Aan de slag met… dip of depressie

Aan de slag met….. Dip of depressie.

Een dipje of sombere gevoelens hebben we allemaal wel eens: ze horen bij het leven en gaan in de meeste gevallen vanzelf weer over. Anders wordt het wanneer dit langer aanhoudt en er een depressie aan ten grondslag ligt. Dan is het goed om een bezoek aan de huisarts te brengen en de oorzaken te onderzoeken middels Coaching of Psychotherapie. Sung Min te Hennepe van Praktijk Pur Sang te Rheden biedt Coaching en Psychotherapie aan op een praktische en heldere manier.

Bijna 1 op de 10 mensen heeft tijdens zijn leven last van een depressie. Symptomen kunnen zijn dat je nergens zin in hebt, vermoeid en leeg voelt, besluiteloos bent, slecht slaapt, veel piekert en negatief denkt, lichamelijke klachten ervaart en alles uitzichtloos lijkt. Een depressie kan de kwaliteit van je leven sterk verminderen en functioneringsproblemen geven in privé, relaties of werk. Een bezoek aan de huisarts of een gesprek met een coach/therapeut is dan verstandig!

Een depressie of dip kan verschillende oorzaken hebben, om een paar te noemen:

  • aanleg of hormonale ontregeling
  • verlies van een dierbare, werk of gezondheid
  • een  moeizame relatie
  • gebrek aan zonlicht tijdens de winter
  • gebeurtenissen in de jeugd

Soms lijkt het of depressieve gevoelens er ‘zomaar’ insluipen. Een depressie is niet direct aan de buitenkant te zien, wat voor een onbegrepen en eenzaam gevoel kan zorgen. Vaak wordt depressie gezien als een ziekte waar je zelf niets aan kunt doen. Mensen gaan met depressieve gevoelens vaak naar die huisarts die medicijnen voorschrijft. Toch is het ook verstandig om de oorzaak van je depressie aan te pakken. Je kunt je denken, voelen, doen zelf (leren) beïnvloeden en de regie over je leven weer in eigen hand nemen.

Praktijk Pur sang begeleidt mensen die o.a. last hebben van depressieve gevoelens. De begeleiding is afgestemd op jou als persoon en hulpvraag: eenvoudig als het kan, diepgaander als het nodig is. Moderne therapievormen worden gecombineerd met praktische en oplossingsgerichte aanpak. Je krijgt inzicht in belemmerende patronen en de balans tussen je denken, voelen, doen. Wanneer je je depressieve gevoelens wilt overwinnen is het noodzakelijk om op deze drie gebieden weer in balans te komen. Een persoonlijke kennismaking is de eerste stap, waarin samen met jou een plan van aanpak wordt gemaakt. Voor meer informatie of een afspraak, bel 06-13220360 of www.praktijkpursang.nl.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Geef een antwoord