Cognitieve gedragstherapie

  • Met welke “gekleurde” bril kijk jij de wereld in?

  • Hebben negatieve gedachten invloed op je gevoel en gedrag?

  • Cognitiecve gedragstherapie helpt je om je situatie anders te bekijken

Wat is cognitieve gedragstherapie?

Bij cognitieve gedragstherapie gaat het om het veranderen van je gedrag en gevoel door bewust te zijn van je manier van denken en deze te veranderen. Wanneer je problemen of situaties bijvoorbeeld vanuit een negatief standpunt bekijkt kan je makkelijker somber, angstig of geïrriteerd raken. De wijze waarop je tegen jouw problemen of situaties aankijkt, de zogenaamde “gekleurde” bril, bepaalt ook of je de moeilijkheden vergroot of juist mogelijke oplossingen kunt bedenken. Wanneer je deze gekleurde bril gaat leren herkennen, kun je hier bewuster mee omgaan waardoor ook je gevoel en gedrag kan gaan veranderen.

Wat kan Praktijk Pur Sang voor je betekenen?

Praktijk Pur Sang werkt o.a. met de RET methode. Er wordt samen met jou onderzocht op welke manier je denken invloed heeft op je gedrag en gevoel. Hierbij wordt gekeken naar je rationele of irrationele gedachten en overtuigingen. Door inzicht te krijgen in je denkpatronen en te oefenen kun je tot nieuwe gedachten komen waardoor je gevoel en gedrag ook veranderen.

Cognitieve gedragstherapie iets voor jou?

Wil je leren om op een andere manier naar jezelf en de wereld te kijken? Je kunt me bellen of mailen als je meer informatie wilt of een afspraak wilt maken, 06-13220360 of info@praktijkpursang.nl. De praktijk bevindt zich in Rheden, nabij Arnhem/Velp/Dieren (Gelderland).

Praktijk Pur Sang is aangesloten bij diverse beroepsverenigingen.

Ervaring uit de praktijk:

…Kanker en nu…

‘The New Look……en die gun ik jou ook! Daarom wil ik graag mijn ervaring delen. Net een nieuwe baan, een heerlijke uitdaging, een team nieuwe mensen om te coachen, te enthousiasmeren etc….en dan die onverwachte keiharde dreun…veroorzaakt door de woorden: je hebt kanker. De wereld die onder je voeten wegglijdt. De waarom-ik vraag. De hoe-moet-het-nu-met-mijn-vrouw-en-kinderen vraag. De hoe-lang-heb-ik-nog vraag. De boosheid en het verdriet waar je samen mee te kampen krijgt.
Op zo’n moment heb je mensen nodig die er voor je zijn, die je begeleiden, het vertrouwen weten te geven, het zonlicht weer zichtbaar kunnen maken. Gelukkig waren die mensen er! In eerste instantie een goede vriendin die mij en mijn vrouw als patiëntenbegeleider door het “vreemde” ziekenhuisproces heen hielp. Door haar werden vele vervelende hobbels overgepakt c.q. aangepakt.Door mijn werkgever en collega’s werd ik bedolven onder de lieve kaarten, bloemen etc.! Ik hoefde mij niet schuldig te voelen…maar stiekem deed ik dat toch heel erg.
Ik wilde na het ondergaan van 3 operaties weer redelijk snel van start gaan, maar al heel gauw bleek dat dit te hoog gegrepen was. Het vertrouwen in mezelf kreeg hierdoor een forse deuk. Ik kreeg het gevoel dat ik het allemaal niet meer kon. Ik ging nadenken over wat ik wilde, wat ik nodig zou kunnen hebben en deelde dit met mijn manager. Zij kwam met  Sung Min te Hennepe op de proppen en wat bleek dat een gouden greep!
Sung Min heeft mij op een zeer prettige, betrouwbare en ontspannen wijze geholpen met het er weer kunnen zijn. Het allemaal weer aandurven!Natuurlijk doe je veel zelf, maar het is zo ontzettend belangrijk dat iemand anders in staat is om je te helpen je eigen gevoel te beleven, echt te beleven en er op een goede manier mee om weet te gaan.
Zij deed dit door te luisteren, te spiegelen, te oefenen, tips en trucs aan te reiken, waaronder het leren kijken door een andere bril. Ik werd me bewust van de kracht van The New Look zoals ik het ben gaan noemen. Veel van je onzekerheid, somberheid e.d. kun je zelf beïnvloeden door het anders te gaan zien, door het minder krachtig te laten binnenkomen.Ik heb geleerd meer open te staan voor nieuwe ontwikkelingen in mezelf, bij mezelf, rondom mezelf.
Gelukkig maar, want anders zou ik nu niet daar zijn waar ik nu ben in het leven en weer volledig kunnen werken. Blij en dankbaar ben ik met haar waardevolle tips, haar luisterend oor, haar mens zijn. Ik kan haar dan ook van harte bij je aanbevelen!’ Rob (teamleider)

Voor meer ervaringen klik hier

Nieuwsgierig? Bel +31 6 132 203 60

Waarom Praktijk Pur Sang

Consulten veelal vergoed door zorgverzekeraars

Kortdurend als het kan, diepgaander (trauma) als dat nodig is

Praktische en concrete handvatten

Kom in contact

Profiel Sung Min

Mijn naam is Sung Min te Hennepe- den Dulk. Het sterker maken van mensen (in organisaties) loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Sinds 2008 ben ik werkzaam als coach en therapeut waarbij ik eenvoudig werk als het kan en diepgaander (trauma) als het nodig is. Tevens begeleid ik particulieren met uiteenlopende achtergronden, hulpvragen en ontwikkelingsvragen. Lees verder