EMDR therapie

  • Heb je psychische klachten of angsten door een ingrijpende levensgebeurtenis?

  • Herken je hardnekkige patronen die moeilijk te doorbreken zijn?

  • EMDR therapie is een betrouwbare manier om levensgebeurtenissen te verwerken en te verminderen

Wat is EMDR therapie?

EMDR is een effectieve therapievorm die psychische klachten en angsten die ontstaan zijn door ingrijpende levensgebeurtenissen helpt te verwerken en te verminderen. Je kunt denken aan heftige gebeurtenissen, posttraumatische stress stoornis, angststoornissen, paniekaanvallen, nachtmerries en herbelevingen. Maar ook aan andere vervelende klachten zoals een laag zelfbeeld of hardnekkige patronen die je functioneren belemmeren.

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dat betekent dat je door oogbewegingen nare gebeurtenissen minder gevoelig kunt maken en alsnog verwerken. De werking van EMDR toont overeenkomsten met de REM slaap, die ieder mens in zijn slaap heeft om informatie te verwerken. De ogen gaan dan heel snel heen en weer en de hersenen verwerken tegelijkertijd veel informatie. Deze bilaterale stimulatie (links-rechts) van de hersenen worden ook nagebootst bij EMDR therapie.

Hoe werkt EMDR therapie bij Praktijk Pur Sang?

Bij Praktijk Pur Sang worden de bovengenoemde links-rechts stimulatie bij EMDR therapie gebruikt met het volgen van de hand (oogbewegingen), auditieve tikjes met de koptelefoon of kloppen op de knie. Je wordt hierin begeleid middels vragen die ik je stel op het gebied van je beelden, denken of voelen. Door de gebeurtenis te koppelen aan de afleidende stimulus zal de heftige emotionele lading op de herinnering verminderen. Een voordeel van EMDR-therapie is dat het geen praattherapie is maar een belevingstherapie. De traumatische ervaring hoeft niet uitgebreid vertelt te worden en de herbeleving vindt plaats in een veilige omgeving. Er kunnen wel naweeën zijn na een EMDR behandeling, zoals vermoeider zijn, omdat de hersenen tijd nodig hebben (gehad) om de emoties te verwerken. EMDR behandeling is een effectief bewezen behandelmethode waar steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar wordt gedaan en die goede resultaten geven.

Wat kan Praktijk Pur Sang voor jou betekenen?

Elk persoon en situatie is maatwerk. Daarom staan veiligheid en zorgvuldigheid bij praktijk Pur Sang voorop. De EMDR behandeling is vaak een onderdeel van een traject. Er moet voldoende ik-sterkte zijn om met traumaverwerking aan de slag te gaan. Soms heeft ego-versterkende interventies eerst de voorkeur alvorens EMDR toe te passen. Dit zal altijd in gezamenlijk overleg gebeuren, zodat het trauma verwerken op een verantwoorde manier wordt begeleid.

EMDR therapie iets voor jou?

De eerste stap is vaak spannend. Neem gerust contact met me op als je vragen hebt of wilt kennismaken: info@praktijkpursang.nl. Binnen 1 tot 2 werkdagen bel of mail ik je terug. De praktijk voor therapie bevindt zich in Rheden, vlakbij Arnhem/Velp/Dieren (Gelderland). Praktijk Pur Sang is aangesloten bij diverse beroepsverenigingen en tevens bij EMDRi netwerk Nederland EMDRi en Samenwerkende EMDR therapeuten: www.emdr-therapeuten.nl

Ervaringen met EMDR therapie:

…Onzeker…

‘Na jaren steeds weer tegen dezelfde dingen aan te lopen en dat eeuwige muurtje om me heen….ik was er klaar mee. Ik had geen vertrouwen in mensen en vond het moeilijk mezelf open te stellen. Een aantal sessies later hebben we EMDR toegepast. Wat een verhelderend moment was dat. Ik kreeg een beeld uit mijn jeugd te zien en daarna vielen de puzzelstukjes in elkaar. Na jaren kreeg ik eindelijk de antwoorden op mijn vragen. Sung Min heeft me ook nog tal van handvaten gegeven om toe te passen in  moeilijke situaties. Ben haar dankbaar voor haar luisterend oor, duidelijkheid, tips en tal van oefeningen’. Vrouw (medewerker)

Lees hier meer ervaringen

Nieuwsgierig? Bel +31 6 132 203 60

Waarom Praktijk Pur Sang

Consulten veelal vergoed door zorgverzekeraars

Kortdurend als het kan, diepgaander (trauma) als dat nodig is

Praktische en concrete handvatten

Kom in contact

Profiel Sung Min

Mijn naam is Sung Min te Hennepe- den Dulk. Het sterker maken van mensen (in organisaties) loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Sinds 2008 ben ik werkzaam als coach en therapeut waarbij ik eenvoudig werk als het kan en diepgaander (trauma) als het nodig is. Tevens begeleid ik particulieren met uiteenlopende achtergronden, hulpvragen en ontwikkelingsvragen. Lees verder