… liefdesverslaving …

‘Verstrikt in een destructieve liefdes relatie. Een relatie met een man die mij stelselmatig had bedrogen en toen ik afstand nam, ging stalken en mij ernstig mishandelde.Hoe kon het dat ik ondanks dit alles toch nog een aantrekkingskracht naar hem voelde? En hoe kon ik mijzelf beschermen voor mijn eigen emotionele handelen? De discripantie tussen […]

‘Verstrikt in een destructieve liefdes relatie. Een relatie met een man die mij stelselmatig had bedrogen en toen ik afstand nam, ging stalken en mij ernstig mishandelde.
Hoe kon het dat ik ondanks dit alles toch nog een aantrekkingskracht naar hem voelde? En hoe kon ik mijzelf beschermen voor mijn eigen emotionele handelen? De discripantie tussen verstand en gevoel was enorm. Angst, schuldgevoel en een diep gevoel van leegte slingerde mij heen en weer. Hierdoor was ik totaal niet meer in staat om te functioneren.
In de GGZ liep ik aan tegen lange wachtlijsten en onbegrip van hulpverleners. “Gooi je telefoon toch gewoon weg”, was het antwoord dat ik te horen kreeg, maar ik had meer nodig dan dat. Want dit was nu juist mijn probleem. Ik was niet in staat om het contact te verbreken. Een liefdesverslaving is een serieus probleem en dat moet je op een diepere laag aanpakken.
Totaal in paniek en radeloos kwam ik terecht bij Sung Min. Samen hebben we een plan van aanpak gemaakt en zijn we laag voor laag naar de kern van het probleem gegaan. Door middel van oa; een gezinsopstelling, hypnotherapie en innerchildtherapie kwam ik weer meer in contact met mijzelf.
Ik leerde weer voelen wat ik nodig had voor mij en dat ik hiervoor niet afhankelijk ben van de ander. Ook oefende ik om niet te handelen vanuit mijn heftige emoties en gevoel van leegte. Toen ik deze valkuilen ging herkennen merkte ik dat het intense gevoel van verdriet of verlangen weer afnam, ook als ik er niet aan toe gaf. Dit ging wel met vallen en opstaan.
Met de eenvoudige oefeningen die thuis goed te herhalen waren, de rust, positieve benadering en het vertrouwen dat Sung Min mij gaf ben ik nu al heel ver gekomen’. Vrouw (47 jaar)