…Om een burnout te voorkomen…

‘Ik ben een man van 49 jaar, gehuwd en heb een dochter van 9 jaar. Ik ben al ruim 6 jaar werkzaam in een functie waar ik zelf niet voor gekozen heb en waarin ik in oktober 2013 ben stukgelopen. De oorzaak dat ik op deze functie was gezet was gedwongen. Deze functie of ontslag. […]

‘Ik ben een man van 49 jaar, gehuwd en heb een dochter van 9 jaar. Ik ben al ruim 6 jaar werkzaam in een functie waar ik zelf niet voor gekozen heb en waarin ik in oktober 2013 ben stukgelopen. De oorzaak dat ik op deze functie was gezet was gedwongen. Deze functie of ontslag. Ik heb na veel wikken en wegen besloten me maar bij de situatie neer te leggen Het voelde bij mij als een degradatie. Hiernaast gaf het me het gevoel dat ik dit niet verdient had. Toch wist ik het werk vol te houden. Mijn belangrijkste reden was het gezin draaiende te houden. Ik ben kostwinnaar. Ik heb een koophuis en een dochter die veel zorg nodig heeft. Ik heb het gezin draaiende gehouden maar ik was niet gelukkig met het werk wat ik deed.
Om een burn out te voorkomen ben ik in overleg met mijn leidinggevende naar Pur Sang gegaan. Toen ik voor het intakegesprek kwam was het voor mij een openbaring dat ik eens vrijuit kon spreken over mijn gevoelens over wat me overkomen was. Dit deed me erg goed. Ik realiseerde me dat ik mezelf ergens was kwijtgeraakt en dat ik aangepast (beschermend) gedrag had aangeleerd dat niet bij me paste. De gesprekken bij Sung Min gaf me inzicht in mijn gedrag en hoe de mensen erom heen erop reageerde. Dit raakte me echt en ik was vastbesloten op zoek te gaan naar mezelf. De gesprekken bij Sung Min hebben me bij dit proces geholpen doordat me een spiegel werd voorgehouden en het met me te bespreken wat mijn gedrag was en wat dat deed met mijn collega’s. Ik heb me vanaf toen voorgenomen het anders te doen. Ik heb met mijn collega’s een gesprek gehad en hen uitgelegd dat ik aan het werk was met mijzelf. Mijn collega’s vonden het een goede zaak dat ik aan mezelf aan het werken was en ze gaven me alle ruimte aan mezelf te werken. Langzaam maar zeker werd ik weer steeds de oude en nam ik afscheid van mijn aangeleerde beschermende gedrag en stelde me weer actief en kwetsbaar op. Dit werd goed opgevat door mijn collega’s. Door de gesprekken en oefeningen die ik had gedaan bij Sung Min ben ik staat om het goede gevoel vast te houden en te voorkomen dat ik terugval in mijn apathische beschermende gedrag. Ik ga nu weer met veel plezier naar mijn werk en ik merk dat het me nu minder moeite kost het werk te doen. Ik hoef nu niet meer tegen mezelf te vechten en ik kan me nu helemaal op het werk richten. Ik heb heel veel baat gehad bij de gesprekken en oefeningen bij Sung Min.
Achteraf realiseer ik me dat ik dit veel eerder had moeten doen. Gelukkig was het voor mij niet te laat. Het is nooit te laat om eens aan jezelf te werken. Als je ervoor open staat en je het even niet meer alleen kan dan kan Sung Min je hierbij helpen’.