Inner child therapie

  • Beter leren omgaan met je verleden?

  • Verborgen kernthema’s duidelijker krijgen?

  • Inner child therapie helpt je inzicht geven in onverwerkte ervaringen uit je kindertijd.

Wat is inner child therapie?

Inner child therapie is een therapievorm die op een respectvolle en veilige wijze werkt met (traumatische) ervaringen uit de kindertijd. De negatieve ervaringen die je in je vroege jeugd hebt opgedaan kunnen in je volwassen leven zijn sporen hebben achtergelaten. Je kunt getriggerd worden in het hier en nu als volwassene, maar de oude gevoelens en overlevingsstrategieën van toen als kind ervaren, waardoor je wordt belemmerd in je functioneren. Door inner child therapie of regressietherapie, ga je terug naar de pijnlijke momenten of ervaringen uit je kindertijd. Zo kun je deze gebeurtenissen vanuit een veilige omgeving onderzoeken en worden verborgen kernthema’s duidelijker. Met als doel dat je je helingsproces bevordert en opnieuw verwerkt en weer met vertrouwen de toekomst in kunt kijken.

Inner child therapie iets voor jou?

Vertrouwen en veiligheid staan voorop. De therapie gaat in je eigen tempo. We onderzoeken de manier waarop je bent gehecht met je ouders. Door middel van biografisch verhaal en systemisch werk worden patronen en overlevingsstrategieën voor jou duidelijker. Het verleden kun je niet veranderen, maar door inzicht te krijgen in je kindertijd kun je wel beter leren omgaan met je verleden, deze integreren in je volwassen leven en nieuwe keuzes maken.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact met me op. Praktijk Pur Sang is aangesloten bij diverse beroepsverenigingen.

Inner child therapie ervaring uit de praktijk:

… liefdesverslaving …

‘Verstrikt in een destructieve liefdes relatie. Een relatie met een man die mij stelselmatig had bedrogen en toen ik afstand nam, ging stalken en mij ernstig mishandelde.
Hoe kon het dat ik ondanks dit alles toch nog een aantrekkingskracht naar hem voelde? En hoe kon ik mijzelf beschermen voor mijn eigen emotionele handelen? De discripantie tussen verstand en gevoel was enorm. Angst, schuldgevoel en een diep gevoel van leegte slingerde mij heen en weer. Hierdoor was ik totaal niet meer in staat om te functioneren.
In de GGZ liep ik aan tegen lange wachtlijsten en onbegrip van hulpverleners. “Gooi je telefoon toch gewoon weg”, was het antwoord dat ik te horen kreeg, maar ik had meer nodig dan dat. Want dit was nu juist mijn probleem. Ik was niet in staat om het contact te verbreken. Een liefdesverslaving is een serieus probleem en dat moet je op een diepere laag aanpakken.
Totaal in paniek en radeloos kwam ik terecht bij Sung Min. Samen hebben we een plan van aanpak gemaakt en zijn we laag voor laag naar de kern van het probleem gegaan. Door middel van oa; een gezinsopstelling, hypnotherapie en innerchildtherapie kwam ik weer meer in contact met mijzelf.
Ik leerde weer voelen wat ik nodig had voor mij en dat ik hiervoor niet afhankelijk ben van de ander. Ook oefende ik om niet te handelen vanuit mijn heftige emoties en gevoel van leegte. Toen ik deze valkuilen ging herkennen merkte ik dat het intense gevoel van verdriet of verlangen weer afnam, ook als ik er niet aan toe gaf. Dit ging wel met vallen en opstaan.
Met de eenvoudige oefeningen die thuis goed te herhalen waren, de rust, positieve benadering en het vertrouwen dat Sung Min mij gaf ben ik nu al heel ver gekomen’. Vrouw (47 jaar)

Lees hier meer ervaringen

Nieuwsgierig? Bel +31 6 132 203 60

Waarom Praktijk Pur Sang

Consulten veelal vergoed door zorgverzekeraars

Kortdurend als het kan, diepgaander (trauma) als dat nodig is

Praktische en concrete handvatten

Kom in contact

Profiel Sung Min

Mijn naam is Sung Min te Hennepe- den Dulk. Het sterker maken van mensen (in organisaties) loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Sinds 2008 ben ik werkzaam als coach en therapeut waarbij ik eenvoudig werk als het kan en diepgaander (trauma) als het nodig is. Tevens begeleid ik particulieren met uiteenlopende achtergronden, hulpvragen en ontwikkelingsvragen. Lees verder