Loopbaanbegeleiding

  • Wil je een weloverwogen stap in je carrière maken?

  • Je talenten optimaal benutten en inzetten?

  • Loopbaanbegeleiding of talentmanagement geeft je nieuwe tools en inzichten!

Wat is loopbaanbegeleiding of talentmanagement?

Het kan zijn dat je toe bent aan een nieuwe stap of uitdaging in je werk. Of dat je  noodgedwongen moet uitkijken naar een andere baan vanwege een reorganisatie of ontslag. Loopbaanbegeleiding of talentmanagement houdt in dat je gaat onderzoeken wat je motieven en drijfveren zijn, wie je als persoon bent en welke competenties en functies mogelijk het beste bij je passen.Door deze inzichten kun je de juiste keuzes en afwegingen maken die nodig zijn om de goede vervolgstappen te zetten in je verdere loopbaan. Ter ondersteuning kan gebruik worden gemaakt van testen zoals de Big five test (persoonlijkheidstest), 360 graden feedbacktest en/of intelligentietest.

Wat kan Praktijk Pur Sang voor jou betekenen?

Praktijk Pur Sang onderzoekt met jou wat je (verborgen) talenten en valkuilen zijn en welke competenties je makkelijk of moeilijker afgaan ten opzichte van je persoonlijkheid. Loopbaanbegeleiding of talentmanagement kun je inzetten bij:

  • ontslag, outplacement, re-integratie of her-oriëntatie
  • overweging van carrière switch, andere functie of specialisatie
  • meer inzicht in persoonlijke effectiviteit en competentieontwikkeling
  • bij functioneringsvragen of terugkerende, werkgerelateerde patronen

Elk traject is maatwerk. Je kunt ook praktische ondersteuning krijgen bij het schrijven van  sollicitatiebrieven en het voorbereiden van sollicitatiegesprekken.

Wil je een stap maken in je carrière?

Neem dan de eerste stap! Bel of mail gerust met je vragen of voor het maken van een afspraak: 06-13220360 of info@praktijkpursang.nl.
Praktijk Pur Sang is aangesloten bij diverse beroepsverenigingen en is licentiehouder van Pi-company testen.

Loopbaanbegeleiding, uit de praktijk:

“Ik ben een man van 49 jaar, gehuwd en heb een dochter van 9 jaar. Ik ben al ruim 6 jaar werkzaam in een functie waar ik zelf niet voor gekozen heb en waarin ik in oktober 2013 ben stukgelopen. De oorzaak dat ik op deze functie was gezet was gedwongen. Deze functie of ontslag. Ik heb na veel wikken en wegen besloten me maar bij de situatie neer te leggen Het voelde bij mij als een degradatie. Hiernaast gaf het me het gevoel dat ik dit niet verdient had. Toch wist ik het werk vol te houden. Mijn belangrijkste reden was het gezin draaiende te houden. Ik ben kostwinnaar. Ik heb een koophuis en een dochter die veel zorg nodig heeft.

Ik heb het gezin draaiende gehouden maar ik was niet gelukkig met het werk wat ik deed. Om een burn out te voorkomen ben ik in overleg met mijn leidinggevende naar Pur Sang gegaan. Toen ik voor het intakegesprek kwam was het voor mij een openbaring dat ik eens vrijuit kon spreken over mijn gevoelens over wat me overkomen was. Dit deed me erg goed. Ik realiseerde me dat ik mezelf ergens was kwijtgeraakt en dat ik aangepast (beschermend) gedrag had aangeleerd dat niet bij me paste. De gesprekken bij Sung Min gaf me inzicht in mijn gedrag en hoe de mensen erom heen erop reageerde. Dit raakte me echt en ik was vastbesloten op zoek te gaan naar mezelf. De gesprekken bij Sung Min hebben me bij dit proces geholpen doordat me een spiegel werd voorgehouden en het met me te bespreken wat mijn gedrag was en wat dat deed met mijn collega’s. Ik heb me vanaf toen voorgenomen het anders te doen. Ik heb met mijn collega’s een gesprek gehad en hen uitgelegd dat ik aan het werk was met mijzelf. Mijn collega’s vonden het een goede zaak dat ik aan mezelf aan het werken was en ze gaven me alle ruimte aan mezelf te werken. Langzaam maar zeker werd ik weer steeds de oude en nam ik afscheid van mijn aangeleerde beschermende gedrag en stelde me weer actief en kwetsbaar op. Dit werd goed opgevat door mijn collega’s. Door de gesprekken en oefeningen die ik had gedaan bij Sung Min ben ik staat om het goede gevoel vast te houden en te voorkomen dat ik terugval in mijn apathische beschermende gedrag. Ik ga nu weer met veel plezier naar mijn werk en ik merk dat het me nu minder moeite kost het werk te doen. Ik hoef nu niet meer tegen mezelf te vechten en ik kan me nu helemaal op het werk richten. Ik heb heel veel baat gehad bij de gesprekken en oefeningen bij Sung Min.

Achteraf realiseer ik me dat ik dit veel eerder had moeten doen. Gelukkig was het voor mij niet te laat. Het is nooit te laat om eens aan jezelf te werken. Als je ervoor open staat en je het even niet meer alleen kan dan kan Sung Min je hierbij helpen”.

Lees hier meer ervaringen.

‘Doe wat je echt graag wilt en je zult geen dag in je leven echt aan het werk zijn’

Nieuwsgierig? Bel +31 6 132 203 60

Waarom Praktijk Pur Sang

Consulten veelal vergoed door zorgverzekeraars

Kortdurend als het kan, diepgaander (trauma) als dat nodig is

Praktische en concrete handvatten

Kom in contact

Profiel Sung Min

Mijn naam is Sung Min te Hennepe- den Dulk. Het sterker maken van mensen (in organisaties) loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Sinds 2008 ben ik werkzaam als coach en therapeut waarbij ik eenvoudig werk als het kan en diepgaander (trauma) als het nodig is. Tevens begeleid ik particulieren met uiteenlopende achtergronden, hulpvragen en ontwikkelingsvragen. Lees verder