Relatietherapie

  • Is je relatie in een neerwaartse spiraal terecht gekomen?

  • Wil je de interactie tussen jou en je partner beter begrijpen?

  • Relatietherapie kan helpen om weer in gesprek te komen met elkaar.

(Individuele) Relatietherapie

Relatietherapie kan ingezet worden wanneer je relatie met je partner in een neerwaartse spiraal is terechtgekomen. Elke relatie heeft zijn ups en downs. Echter, wanneer je merkt dat er een ongezonde situatie ontstaat en je deze situatie niet meer samen kunt doorbreken, kan relatietherapie je hierbij helpen. Vaak is de onderlinge communicatie vastgelopen en is er geen of weinig verbinding of intimiteit meer met de partner. Ook kan er teveel emotie, onmacht en onkunde zijn ontstaan om samen de situatie te veranderen.
Relatietherapie is gericht om relationele problemen, vastgeroeste patronen en interactie tussen partners inzichtelijk te krijgen, zodat er weer een gezonde situatie ontstaat. De uitkomsten van een relatietherapie hangt af van het proces wat wordt doorlopen; soms wordt in een relatie weer nieuw leven ingeblazen en soms komt men tot de conclusie dat men beter afstand van elkaar kan nemen.

Relatieverslaving

Wanneer je blijft hangen in destructieve relaties waar je niet los van kunt komen en deze blijft koesteren, spreken we van relatieverslaving. Je weet verstandelijk dat het geen gelijkwaardige en gezonde relatie voor je is, dat je partner niet betrouwbaar is of dat er zelfs misbruik van je wordt maakt. Maar toch kun je emotioneel niet los komen van je partner.  Je legt de schuld bij jezelf neer en gaat over je eigen grenzen. Wanneer je dit herkent en je wilt hiervan loskomen, is het belangrijk om in therapie te gaan. Lees ook de ervaring bij inner child therapie.

Wat kan Praktijk Pur Sang voor je/jullie betekenen?

Elke relatie bestaat uit een interactie van twee mensen met een eigen persoonlijkheid,  opvoeding en verleden. Vaak ligt de diepere oorzaak van relatieproblemen in het verleden. Wanneer je meer inzicht krijgt in (onverwerkte) gebeurtenissen, je verlangens, behoeften en pijnpunten, kun je hier beter mee leren omgaan in de interactie tussen jou en je partner. De therapie is gericht om je eigen aandeel te begrijpen, het aandeel van je partner en de onderlinge interactie.
Je kunt gezamenlijk in therapie gaan of individueel. Soms is het veiliger om eerst je eigen thema’s uit te werken middels individuele therapie. Neem gerust contact met me op als je meer wilt weten. Praktijk Pur Sang is lid van verschillende beroepsverenigingen.

Relatietherapie, ervaring uit de praktijk:

… jaloezie en relatieproblemen…

‘Voor een aantal maanden terug liep ik met mijn relatie en vooral met mezelf elke keer tegen de muur op. In mijn relatie deed ik heel jaloers terwijl mijn vorige relatie stuk was gelopen omdat die jongen mij in een kooitje stopte. Daarbij bekijk ik eerst alles van de negatieve kant. Waardoor ik ook heel negatief in het leven sta.
Door een collega van mij hoorde ik van Sun Ming. Zoals iedereen kan beamen ga je eerst ontkennen. nee heb ik niet nodig kan ik zelf wel. Toch bleef het in me kop zitten. Omdat ik me schaamde durfde ik niet te bellen dus heb ik eerst een mail gestuurt met mijn problemen daar in. Daarbij gelijk uitleg gegeven wat ik graag wil en of ze daar bij kon helpen. Binnen een paar dagen had ik een email terug. Waar ze mij uitnodigde voor een gesprek.
Met lood in me schoenen (echt waar) ben ik toch gegaan om dat mijn partner mij ook steunde en ik dacht, ja kan wel blijven aan modderen maar daar word ik en ook vooral mijn omgeving waar ik veel van hou ongelukkig van. Dat wil je geliefde niet aan doen.   Ik zal eerlijk zeggen de eerste 2 sessies/gesprekken waren heel pittig en je komt je zelf tegen daarbij als je thuis komt voel je nog niet anders. Dat heeft tijd nodig en dat vind ik het alle zwaarste dat het proces tijd nodig heeft. Op de momenten dat je jezelf tegen komt begin je wel te beseffen wat je in het leven wilt.
Tijdens de therapie kreeg ik ook opdrachten mee naar huis om in mijn gewone dagelijkse leven toe te passen. Dat ging ook niet altijd gelijk goed. oefenen oefenen oefenen dat was heel belangrijk.
Nu ik bijna klaar ben gaat al stukken beter met mij ook omdat af en toe even kan mailen en dan krijg ik weer steun een opdracht of een goed advies. Dat heeft mij bij deze therapie/coaching goed gedaan. Ik ben heel blij dat ik de drempel over ben gegaan. Ik hoop dat jij die sprong ook durft te maken’. mvg R de Z. (medewerker)

… liefdesverslaving …

‘Verstrikt in een destructieve liefdes relatie. Een relatie met een man die mij stelselmatig had bedrogen en toen ik afstand nam, ging stalken en mij ernstig mishandelde.
Hoe kon het dat ik ondanks dit alles toch nog een aantrekkingskracht naar hem voelde? En hoe kon ik mijzelf beschermen voor mijn eigen emotionele handelen? De discripantie tussen verstand en gevoel was enorm. Angst, schuldgevoel en een diep gevoel van leegte slingerde mij heen en weer. Hierdoor was ik totaal niet meer in staat om te functioneren.
In de GGZ liep ik aan tegen lange wachtlijsten en onbegrip van hulpverleners. “Gooi je telefoon toch gewoon weg”, was het antwoord dat ik te horen kreeg, maar ik had meer nodig dan dat. Want dit was nu juist mijn probleem. Ik was niet in staat om het contact te verbreken. Een liefdesverslaving is een serieus probleem en dat moet je op een diepere laag aanpakken.
Totaal in paniek en radeloos kwam ik terecht bij Sung Min. Samen hebben we een plan van aanpak gemaakt en zijn we laag voor laag naar de kern van het probleem gegaan. Door middel van oa; een gezinsopstelling, hypnotherapie en innerchildtherapie kwam ik weer meer in contact met mijzelf.
Ik leerde weer voelen wat ik nodig had voor mij en dat ik hiervoor niet afhankelijk ben van de ander. Ook oefende ik om niet te handelen vanuit mijn heftige emoties en gevoel van leegte. Toen ik deze valkuilen ging herkennen merkte ik dat het intense gevoel van verdriet of verlangen weer afnam, ook als ik er niet aan toe gaf. Dit ging wel met vallen en opstaan.
Met de eenvoudige oefeningen die thuis goed te herhalen waren, de rust, positieve benadering en het vertrouwen dat Sung Min mij gaf ben ik nu al heel ver gekomen’. Vrouw (47 jaar)

Klik hier voor meer verhalen en ervaringen

Nieuwsgierig? Bel +31 6 132 203 60

Waarom Praktijk Pur Sang

Consulten veelal vergoed door zorgverzekeraars

Kortdurend als het kan, diepgaander (trauma) als dat nodig is

Praktische en concrete handvatten

Kom in contact

Profiel Sung Min

Mijn naam is Sung Min te Hennepe- den Dulk. Het sterker maken van mensen (in organisaties) loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Sinds 2008 ben ik werkzaam als coach en therapeut waarbij ik eenvoudig werk als het kan en diepgaander (trauma) als het nodig is. Tevens begeleid ik particulieren met uiteenlopende achtergronden, hulpvragen en ontwikkelingsvragen. Lees verder