…Dat hebben we goed gedaan, Sung Min!….

Terwijl ik altijd genoot van lange wandelingen en van ontspannend werken in mijn tuin kon ik me vorig jaar nauwelijks nog bewegen zonder (soms hevige ) pijn in mijn onderrug en liezen. Ik kwam diverse keren ten val. Uiteindelijk constateerde de revalidatiearts dat mijn klachten wel eens grotendeels psychosomatisch zouden kunnen zijn. Na wat doorvragen […]

Terwijl ik altijd genoot van lange wandelingen en van ontspannend werken in mijn tuin kon ik me vorig jaar nauwelijks nog bewegen zonder (soms hevige ) pijn in mijn onderrug en liezen. Ik kwam diverse keren ten val. Uiteindelijk constateerde de revalidatiearts dat mijn klachten wel eens grotendeels psychosomatisch zouden kunnen zijn. Na wat doorvragen kwam er een trauma in de relationele sfeer uit het verleden boven. Zij gaf aan dat psychotherapeutische begeleiding met EMDR me mogelijk zouden kunnen helpen.
Zo kwam ik in aanraking met Sung Min. In het begin was ik nogal gereserveerd. Ik had moeite met de systeemtherapie, waarmee ze na de intake mijn behandeling wilde starten. Maar het volgen van de tijdlijn van gebeurtenissen in mijn leven, bracht me voor het eerst echt duidelijkheid over terugkerende ervaringen en bijbehorende patronen van cooping.
Zo konden we ook gericht toewerken naar het eigenlijke trauma , waarvoor EMDR sessies zouden kunnen helpen om het te verwerken. Het succes hiervan was verbluffend. Na twee sessies voelde ik me, ook door de verdere begeleiding van Sung Min, als  herboren.
Hypnotherapie hielp me bij het omgaan met een spastische slokdarm. Het op onverwachte momenten niet kunnen eten bracht me vaak in moeilijk te hanteren omstandigheden (in een restaurant, op een feestje). Nu weet ik hoe te ontspannen.
Langzamerhand verminderen ook mijn andere klachten. Als het soms wat minder goed gaat, dan kan ik daar beter mee omgaan. Ik accepteer mezelf nu meer zoals ik ben;  al wat ouder, hoog sensitief, een gevoelsmens.
Ik heb het contact met Sung Min als heel prettig ervaren. Ze geeft je haar aandacht en is gastvrij. Ze heeft een uitgebreide kennis en beheerst verschillende therapieën en technieken en is creatief in het aanbieden van wat mogelijk bij jou kan passen. Ze is realistisch over het te behalen resultaat; geen mooie beloftes. Sung Min heeft een groot netwerk en aarzelt niet om je ook te wijzen op mogelijke andere vormen van hulpverlening. Ook hecht ze waarde aan een goede terugkoppeling (door jou of door haar) met andere behandelaars.
Ik maak weer lange wandelingen en werk met plezier in de tuin. Vrouw, 68 jaar