….geen last meer van het verleden…

‘Op 12 jarige leeftijd een beste vriend moeten verliezen en hierover met niemand kunnen praten en daarna op 16jarige leeftijd iemand reanimeren die onder je handen de laatste adem uitblaast ,zijn maar 2 van de vele dingen die ik heb meegemaakt,en die mij op jonge leeftijd ook al gevormd hebben. Nu bijna 28 jaar later,2 […]

‘Op 12 jarige leeftijd een beste vriend moeten verliezen en hierover met niemand kunnen praten en daarna op 16jarige leeftijd iemand reanimeren die onder je handen de laatste adem uitblaast ,zijn maar 2 van de vele dingen die ik heb meegemaakt,en die mij op jonge leeftijd ook al gevormd hebben. Nu bijna 28 jaar later,2 psychoses met 2 zelfmoordpogingen een knaller van een burnout en de stempel borderliner, is het een keer goed tijd om zaken op een rijtje te zetten.
Al eerder zocht ik professionele hulp, maar schudde die vaak na een paar sessies of zelfs bij binnenkomst de hand en keerde dan onverrichte zake weer huiswaarts. Hulp uit zich niet in een nuffige secretaresse een half uur zitten in een wachtkamer met meerdere mensen of het meekrijgen van een boekje “mindfulness”.
Hulp krijgen is een klik een welgemeende interesse of het meekrijgen van handvatten. Ik was dus zoekende naar iemand waar ik eigenlijk al aan de telefoon al een klik zou merken en die redelijk alround is in behandelmethodes. Na de eerste sessie had ik bij Sung Min zeker een goed gevoel, alleen was ik nog een beetje bang dat ze te lief voor mij zou zijn, omdat ik zeker niet 1 van de makkelijkste ben en ik vond dat een hulpverlener altijd maar moest bewijzen dat ze hun kunstje konden.
Na de 2e sessie heb ik hierover nooit weer over nagedacht en vond het heerlijk om ook te kunnen vragen,sparren en ondergaan. De basis van alles is vertrouwen en dat kan ze zeker geven. Om een sessie tot een succes te maken schakelt ze moeiteloos over op verschillende technieken en gezichtspunten,de uitspraak,”ja, precies weet ik dit ook niet, maar laten we dit eens proberen”, hoorde ik vaker en met eigenlijk altijd wel een juiste probleemaanpak.
Ik nu een klein jaartje later,zonder medicatie en vooral zonder het idee van terugval. Rust,goede kijk op zaken en vooral geen last meer van het verleden is iets dat ik best heel snel heb mogen leren en waar ik ook zeer trots op ben dat we dat samen hebben mogen bereiken. Niets is wat het lijkt, maar bij Sung Min is dat wat ze aanbiedt zeker dat wat je krijgt en no nonsens. Super,’  Martin A. , Man (accountmanager)