…Kanker en nu…

‘The New Look……en die gun ik jou ook! Daarom wil ik graag mijn ervaring delen. Net een nieuwe baan, een heerlijke uitdaging, een team nieuwe mensen om te coachen, te enthousiasmeren etc….en dan die onverwachte keiharde dreun…veroorzaakt door de woorden: je hebt kanker. De wereld die onder je voeten wegglijdt. De waarom-ik vraag. De hoe-moet-het-nu-met-mijn-vrouw-en-kinderen vraag. De […]

‘The New Look……en die gun ik jou ook! Daarom wil ik graag mijn ervaring delen. Net een nieuwe baan, een heerlijke uitdaging, een team nieuwe mensen om te coachen, te enthousiasmeren etc….en dan die onverwachte keiharde dreun…veroorzaakt door de woorden: je hebt kanker. De wereld die onder je voeten wegglijdt. De waarom-ik vraag. De hoe-moet-het-nu-met-mijn-vrouw-en-kinderen vraag. De hoe-lang-heb-ik-nog vraag. De boosheid en het verdriet waar je samen mee te kampen krijgt.
Op zo’n moment heb je mensen nodig die er voor je zijn, die je begeleiden, het vertrouwen weten te geven, het zonlicht weer zichtbaar kunnen maken. Gelukkig waren die mensen er! In eerste instantie een goede vriendin die mij en mijn vrouw als patiëntenbegeleider door het “vreemde” ziekenhuisproces heen hielp. Door haar werden vele vervelende hobbels overgepakt c.q. aangepakt.Door mijn werkgever en collega’s werd ik bedolven onder de lieve kaarten, bloemen etc.! Ik hoefde mij niet schuldig te voelen…maar stiekem deed ik dat toch heel erg.
Ik wilde na het ondergaan van 3 operaties weer redelijk snel van start gaan, maar al heel gauw bleek dat dit te hoog gegrepen was. Het vertrouwen in mezelf kreeg hierdoor een forse deuk. Ik kreeg het gevoel dat ik het allemaal niet meer kon. Ik ging nadenken over wat ik wilde, wat ik nodig zou kunnen hebben en deelde dit met mijn manager. Zij kwam met  Sung Min te Hennepe op de proppen en wat bleek dat een gouden greep!
Sung Min heeft mij op een zeer prettige, betrouwbare en ontspannen wijze geholpen met het er weer kunnen zijn. Het allemaal weer aandurven!Natuurlijk doe je veel zelf, maar het is zo ontzettend belangrijk dat iemand anders in staat is om je te helpen je eigen gevoel te beleven, echt te beleven en er op een goede manier mee om weet te gaan.
Zij deed dit door te luisteren, te spiegelen, te oefenen, tips en trucs aan te reiken, waaronder het leren kijken door een andere bril. Ik werd me bewust van de kracht van The New Look zoals ik het ben gaan noemen. Veel van je onzekerheid, somberheid e.d. kun je zelf beïnvloeden door het anders te gaan zien, door het minder krachtig te laten binnenkomen.Ik heb geleerd meer open te staan voor nieuwe ontwikkelingen in mezelf, bij mezelf, rondom mezelf.
Gelukkig maar, want anders zou ik nu niet daar zijn waar ik nu ben in het leven en weer volledig kunnen werken. Blij en dankbaar ben ik met haar waardevolle tips, haar luisterend oor, haar mens zijn. Ik kan haar dan ook van harte bij je aanbevelen!’ Rob (teamleider)